Functie
Alle functies
Aanbod verplichte cursussen
Bedrijfsleider Akkerbouw
Bedrijfsleider Vollegrond
Chef Akkerbouw
Chef Vollegrond
Kwaliteitsfunctionaris
Medewerker Akkerbouw
Medewerker Vollegrond
Meewerkend voorman Akkerbouw
Meewerkend voorman Vollegrond
Thema
Alle thema's
Administratief en financieel
Agrarisch Onderwijs
Arbo en Veiligheid
E-Learning/Online leren
Gewasbescherming
Kwaliteitszorg
Leidinggeven en Communicatie
Logistiek en transport
Management
Ondernemerschap
Productkennis
Techniek
Teelt
Opleidingsniveau
Alle niveau's
VMBO
MBO
HBO
WO

Opleider

NAK
Titia de Boer
06-10124991
E-mail
Website

Kosten

€ 599,-- voor de cursus en € 40,-- voor het Aardappelziektenboek

Subsidie

Thema

Kwaliteitszorg
Teelt

Opleidingsniveau

-

Duur

2 dagen theorie en 3 dagdelen praktijk

Data en locaties

In overleg met NAK
NAK (theorie) en Munnekezijl, Colijnsplaat of Tollebeek (praktijk)

Aardappelselectiecursus

Wil je rassen en zieke aardappelplanten kunnen herkennen? Wil je weten hoe de NAK werkt aan de kwaliteit van het pootgoed binnen het laboratorium? Of wil je puur je kennis opfrissen? Meld je dan aan voor de aardappelselectiecursus.

Resultaat

Tijdens de 'Aardappelselctiecursus' leer je de meest voorkomende rassen en zieke planten te herkennen. Het is aan te raden om voorafgaand op eigen initiatief al wat praktijkervaring op te doen door mee te lopen met een ervaren selecteur. Het praktijkgedeelte bestaat uit drie dagdelen, waarvan twee dagdelen praktijkles en een dagdeel praktijkexamen. Hiervoor worden examenveldjes in de regio aangelegd. Geslaagden ontvangen het Aardappelselectiecertificaat.

Doelgroep

Ondernemers, werkgevers en werknemers van pootgoedbedrijven.

Aanpak

In de 'Aardappelselctiecursus' worden de volgende onderwerpen behandeld.

  • Geschiedenis en ontwikkeling van de pootaardappelteelt en het keuringswezen
  • Aangifte, veldkeuring en stamselectie
  • Partijkeuring; ziekten en gebreken aan de knol
  • Virusziekten, virusoverdracht en laboratoriumtoetsen
  • Schimmel- en bacterieziekten; aantasting door aaltjes en andere dierlijke beschadigingen.

Inschrijven

Door hieronder uw gegevens in te vullen kunt u zich inschrijven voor de gekozen opleiding. U ontvangt van ons een e-mail om te bevestigen dat uw gegevens goed ontvangen zijn. De opleider zal vervolgens contact met u opnemen om uw inschrijving definitief te maken.


Datum en locatie

Deelnemer

Geslacht
Voorletter(s)
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
E-mail
Telefoon

Contactgegevens bedrijf

Bedrijfsnaam
Geslacht
Voorletter(s)
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
E-mail
Telefoon

Opmerking
Controle
* Verplichte velden

Contact

Door hieronder uw gegevens in te vullen kunt u contact opnemen over de gekozen opleiding.


Naam
Bedrijfsnaam
E-mail
Telefoon
Vraag
Controle
* Verplichte velden