Bewaren is een vak apart. U oogst een mooi product van goede kwaliteit, en die kwaliteit wilt u in de bewarking niet verliezen. U heeft kennis en inzicht nodig om te weten hoe u een product optimaal kan bewaren. U wilt meer weten over welke invloed de buitentemperatuur heeft en wat te doen in een crisissituatie. In deze praktijkcursus gaat de bewaarspecialist van DLV Advies nader in op alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. Zeker als uw ervaring met het bewaren van producten nog beperkt is, geeft deze praktijkcursus veel houvast. Wat is belangrijk om een goed product te houden? Hoe kan je indroogverliezen beperken? Hoe stel je dat in op je bewaarcomputer?
Resultaat
Na deze cursus heeft u de basiskennis over het bewaren van pootaardappelen en uien weer up-to-date. U weet meer over de lucht en de invloed daarvan op het bewaarproces. U gaat naar huis met een aantal praktische tips en ideeën om ook op uw bedrijf beter te bewaren.
Doelgroep
Ondernemers, werkgevers en werknemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt.
Aanpak
In de 'Basiscursus bewaren' worden de volgende onderwerpen behandeld.