Ons voedsel moet veilig zijn. Om de betrouwbaarheid en veiligheid van voedingsmiddelen te vergroten en de klanttevredenheid te verhogen, hebben onder andere diverse standaarden naast eisen in het kader van voedselveiligheid ook eisen opgesteld op het gebied van food defense. Je wordt gedwongen om op een andere manier naar voedselveiligheid te kijken.
Tijdens deze training wordt het onderwerp nader bekeken: welke dreigingen kunnen van toepassing zijn rondom beveiliging? Je krijgt handvatten voor het opstellen van een food defense plan op basis van risicoanalyse. Ook wordt nagedacht over mogelijke beheersmaatregelen als toegang tot terreinen, gebouwen en ruimten en identificatie en registratie van bezoekers en externe dienstverleners.
Doelgroep:
De Cursus Food Defense is voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het opzetten, implementeren en onderhouden van food defense binnen de organisatie.
Resultaat:
Na afloop van de cursus:
Onderwerpen:
Puntsgewijs komen de volgende onderwerpen aan bod:
Deze cursus vormt een onderdeel van de module Kwaliteitsmanagement van de leergang Kwaliteitsmanager.