Waarom willen mijn medewerkers zich ontwikkelen?

Wat motiveert je medewerkers om te leren? Gaat het om geld of werkplezier? Of spelen andere motieven een rol? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je medewerkers zich willen ontwikkelen. 

Goed functioneren
Je bedrijf ontwikkelt zich elke dag. De wensen en behoeften van je klanten veranderen voortdurend. Dit vraagt om een goede inzet van innovaties en vernieuwingen. Hierdoor verandert ook de werkomgeving van je personeel. Gemotiveerde medewerkers vinden het prettig continu te leren en te worden uitgedaagd. Ze kunnen daardoor goed functioneren en voelen zich prettig in nieuwe situaties.

Investeren in de toekomst
Er zijn medewerkers die bewust nadenken over hun loopbaan. Zij weten wat ze willen en wat ze moeten doen om flexibel te blijven op de arbeidsmarkt. Zij investeren heel bewust in hun eigen ontwikkeling door het volgen van een opleiding, cursus of training.

Plezier in leren
Niet iedereen vindt het leuk om altijd in dezelfde omgeving, dezelfde dingen te doen. Sommige medewerkers weten wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zij houden van verandering en vinden het leuk om nieuwe dingen te leren.

Groeien
Sommige werknemers komen op een punt in hun carrière dat ze beseffen dat ze meer kunnen dan wat ze nu doen. De huidige taken gaan hen (te) gemakkelijk af. Automatisch pakken zij taken op die buiten zijn of haar takenpakket vallen. Een opleiding motiveert deze mensen door te groeien naar een hogere functie.

Nieuws

De Boerderij van de Toekomst ligt op stoom. Bedrijfsleider Koen Klompe vertelt over de eerste maanden van het fieldlab.
De Boerderij van de Toekomst ligt op stoom. Bedrijfsleider Koen Klompe vertelt over de eerste maanden van het fieldlab.
06-07-2020
“Jammer dat we hier nu geen boeren kunnen ontvangen om mee te praten over wat we doen en waarom.

Recente tweets