Waarom zou ik mij willen ontwikkelen?

Wat motiveert je te leren en jezelf te ontwikkelen? Gaat het om geld of werkplezier? Of spelen andere motieven een rol? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij je verder wilt ontwikkelen. 

Werk verandert
In de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt is voldoende werkgelegenheid. Door verschillende ontwikkelingen verandert het werk. Hiermee verandert ook hetgeen een werkgever van jou nodig heeft. Wat verandert er dan? Bedrijven worden steeds groter, bijvoorbeeld door overnames. Er komen dan ook meer medewerkers en misschien vraagt je werkgever je wel om meer taken op te pakken, of biedt hij je een leidinggevende functie aan. Het zou ook kunnen zijn dat er gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologieën. Misschien past het beter bij je om een meer specialistische of technische functie te hebben. Dat is natuurlijk allemaal nieuw, dus wil je goed voorbereid aan je nieuwe functie beginnen.

De vraag naar hoger opgeleid personeel neemt toe in de sectoren. Eenvoudige, uitvoerende, werkzaamheden worden uitbesteed aan derden. Of het bedrijf neemt  daarvoor (buitenlandse) arbeidskrachten zonder vakkennis in dienst. De vraag naar werknemers met voldoende vakkennis en leidinggevende capaciteiten neemt toe. De eisen aan jou als werknemer veranderen ook. Het biedt kansen aan mensen die meer willen weten en kunnen. Ben je bereid mee te groeien?

Voor je carrière
Tijd voor een volgende stap in jouw carrière of wil je nu eindelijk gaan doen wat je echt leuk vindt? Met een recent diploma of certificaat sta je een stuk sterker op de arbeidsmarkt.

Voor je eigen toekomst
Leren kost tijd. Soms volg je deels in je eigen tijd een cursus of opleiding. Je investeert hiermee in je eigen toekomst. Je hebt meer kans op een betere en soms ook leukere baan. Je kunt ook leren buiten de schoolbanken. Door stage te lopen, gecoached te worden door deskundigen, vakbladen te lezen, beurzen te bezoeken of lid te worden van een studieclub of vakgroep.

Om te doen wat bij je past
Omdat je in je werk regelmatig nieuwe uitdagingen of problemen tegenkomt leer je eigenlijk steeds nieuwe dingen. Als je doet waar je goed in bent zul je je werk ook leuk vinden. Stilstaan bij wat je allemaal al kan en wat je waardeert in je werk, helpt het werk zo in te richten dat het voor jou en voor het bedrijf waar je werkt het beste uitpakt en er een goede balans is.

Nieuws

De Boerderij van de Toekomst ligt op stoom. Bedrijfsleider Koen Klompe vertelt over de eerste maanden van het fieldlab.
De Boerderij van de Toekomst ligt op stoom. Bedrijfsleider Koen Klompe vertelt over de eerste maanden van het fieldlab.
06-07-2020
“Jammer dat we hier nu geen boeren kunnen ontvangen om mee te praten over wat we doen en waarom.

Recente tweets