Elke challenge wordt georganiseerd door het bedrijfsleven. Studenten maken zo kennis met uitdagingen uit de praktijk. Het zijn uitdagende opdrachten waarmee de studenten in gemengde groepen aan de slag gaan.
De introductie is in handen van Didi Stoltenborg van Hogenkamp Agrarische Coaching. Zij gaat samen met de ondernemer op de locatie in gesprek over keuzes durven maken als ondernemer. Corné Rommens van Rommers Koeien in Hoeven en Jan Huijgen van de Eemlandhoeve in Bunschoten zijn de betrokken ondernemers. Daarna bevragen studenten elkaar op hun toekomstplannen. Dan starten de challenges.
In Zuid werken studenten met:
-
Hazera Seeds – kwaliteit van uien beoordelen
-
Akkerbouwer Anton Bartelen – werken met precisielandbouw
-
Cosun Innovatiecentrum / IRS – zieke bieten herkennen
-
DAW-bodemcoach Albert van Kooten – bodem beoordelen
In Noord staan deze opdrachten centraal:
-
Agrico – aardappels beoordelen
-
Wilmarapporten – uien tarreren
-
Vollegrondsgroentenet – bloemkool plantschema
-
DAW-bodemcoach Albert van Kooten – bodem beoordelen