•  
  • Home
  • |
  • Nieuws
  • |
  • Mijn werknemers doen niet wat ik van hen vraag

Mijn werknemers doen niet wat ik van hen vraag

Mijn werknemers doen niet wat ik van hen vraag

"Mijn werknemers doen niet wat ik van hen vraag. Ik geef hen taken, maar kan er niet op vertrouwen dat ze dit uitvoeren zoals ik dat graag wil." Die vraag horen wij steeds vaker in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. Er ligt veel werk in deze tijd van het jaar. Als werkgever of leidinggevende wil jij dat het werk zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Hoe frustrerend is het dan als je ziet dat de werknemers niet doen wat je van hen vraagt.

Hoe komt het dat je werknemers niet doen wat je van hen vraagt?

Vaak zien we dat leidinggevenden in hun functie zijn gegroeid. Ze beginnen bijvoorbeeld als productiemedewerker en groeien door naar een leidinggevende rol. Het wiel wordt zelf uitgevonden als het gaat om leidinggevenden skills. Dat vinden wij niet nodig. Daarom helpen wij jou om ervoor te zorgen dat het je wel lukt om je werknemers op een goede manier aan te sturen.

Zelfredzaamheid bij werknemers

Het bevorderen van zelfredzaamheid is een essentieel om als bedrijf te groeien. We zien dat leidinggevenden willen dat hun werknemers hun eigen beslissingen nemen en verantwoordelijkheid nemen voor hun taken. Door werknemers te stimuleren zelfstandig te werken, kan een organisatie sneller groeien en flexibeler reageren op veranderingen in de markt.

Hoe doe je dat?

  1. Blijf open en eerlijk communiceren wat er speelt binnen het bedrijf. Hierdoor wek je vertrouwen en zullen werknemers zich eerder binden aan je bedrijf.
  2. Ga daarnaast in gesprek met je werknemers wat zij nodig hebben om zelfstandig werkzaamheden op te pakken en gemotiveerd blijven voor hun werk.
  3. Biedt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en trainingen zodat hun kennis wordt verbreed of vergroot.
  4. Sta open voor feedback die je van werknemers krijgt en doe hier ook iets mee. Laat zien dat je hun input belangrijk vind en meeneemt in de bedrijfsvoering.

De weg naar zelfredzaamheid kan lang zijn, zowel voor werknemers als voor leidinggevenden. Het vergt geduld, consistentie en continue ondersteuning. Moedig je werknemers aan om vragen te stellen en hulp te vragen wanneer dat nodig is. Maar geef hen ook het vertrouwen en de vrijheid geven om zelf beslissingen te nemen. Door deze balans te vinden, kunnen jij en werknemers samenwerken om een productieve en zelfredzame werkomgeving te creëren.

Bekijk meer praktische tips