Groeien in vakmanschap 

Speciaal voor werknemers en ondernemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt, met en zonder personeel, gaat deze winter de tweede editie van het Trainingsprogramma Talentoogst van start. Een breed pakket cursussen waarmee je jouw vakmanschap en ondernemerschap kunt ontwikkelen.

Het aanbod is divers en afgestemd op de actualiteit. Of het nu gaat om de basiscursus akkerbouw, basiscursus precisielandbouw of effectief leidinggeven, het programma biedt alle mogelijkheid om je kennis en kunde op verschillende terreinen weer up-to-date te hebben.  

Het programma

Het Trainingsprogramma Talentoogst bestaat uit zeven verschillende cursussen die (deels) op drie locaties in januari, februari en maart 2021 worden aangeboden. Dit zijn Emmeloord voor Noord- en Midden- Nederland, Vredepeel voor Zuid-Oost Nederland en Colijnsplaat voor Zuid-West Nederland. Per cursus kunnen 12 mensen deelnemen met uitzondering van de cursus Effectief Leidinggeven. Deze wordt drie keer aangeboden voor maximaal 8 deelnemers.

Het programma is opgezet voor werknemers en werkgevers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt die werken volgens de CAO Open Teelten én afdragen aan Colland Arbeidsmarkt. Zij betalen 15% van het cursusbedrag als eigen bijdrage. Ook akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers zonder personeel, zijn van harte welkom. Ook zij betalen een eigen bijdrage van 15% van het cursusbedrag. 
Als u als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) zonder eigen akkerbouw- of vollegrondsgroentebedrijf deelneemt aan het programma dan betaalt u 100% van de cursuskosten.

Het Trainingsprogramma Talentoogst wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt.  

Nieuws

Themadag akkerbouw 3 december: strokenteelt en robotisering
02-12-2020
De technologische mogelijkheden ontwikkelen zich razendsnel, en dat maakt ook economisch gezien een nieuwe aanpak mogelijk, waarbij gewasdiversiteit voorop staat.