•  
  • Home
  • |
  • Trainingsprogramma Talentoogst

Spuit Academie 1

Aanbieder
Aeres Training Centre
Docent
Diverse docenten
Duur
12 dagdelen (met lunch)
Kosten
€ 2.250,-- (bij aanspraak op subsidie € 337,50)

IS DEZE CURSUS INTERESSANT VOOR MIJ?
Zoals je weet worden de mogelijkheden om je gewas gezond te houden schaars. Toch is gezond telen een belangrijk onderwerp. Consumenten verwachten hoge kwaliteit voor een goede prijs. Een lastige uitdaging voor jou als teler. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. Verdiep je in de innovatieve mogelijkheden van gewasbescherming en gezond telen in deze cursus Spuit Academie 1.


DIT GA JE LEREN
De cursus Spuit Academie 1bestaat uit zes trainingsdagen verspreid over Nederland. Tijdens deze dagen wordt theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Door middel van presentaties, demonstraties en discussies worden de onderwerpen uitgelicht en met elkaar besproken. De bijeenkomsten zijn erop gericht om op een vernieuwende manier na te denken over gewasbescherming en gezond telen. Daarnaast is kennisdeling een belangrijke element. Door met elkaar te discussiëren en ook buiten de cursusdagen via WhatsApp met elkaar in contact te blijven ontstaan er nieuwe inzichten en kunnen tips en adviezen worden gedeeld. De bijeenkomsten hebben elk een ander thema. Zo is er onder meer aandacht voor de omstandigheden bij het spuiten, precisielandbouw en duurzaamheid.

 

ONDERWERPEN EN DATA
Cursusdag 1: Communicatie over gewasbescherming
Deze cursusdag leer je meer over de communicatie omtrent gewasbescherming. Hoe communiceer jij bijvoorbeeld met de omgeving over gewasbescherming?
Datum en locatie: 10 januari 2024 in Renne en Nagele
 

Cursusdag 2: Spuitomstandigheden
Tijdens deze cursusdag wordt uitgebreid gekeken naar de invloed van het weer op gewasbescherming.
Datum en locatie: 17 januari 2024 in Heerhugowaard

 

Cursusdag 3: Digitale landbouw en precisietoepassingen
Door het gebruik van precisielandbouw kan er bespaard worden op het gebruik van onder andere gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest en wordt de grond efficiënter benut. Hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn de belangrijkste technieken?
Datum en locatie: 24 januari in Reusel

 

Cursusdag 4: Werkingsmechanismen en formuleringen van gewasbeschermingsmiddelen
Hoe werken gewasbeschermingsmiddelen? We zien dat we steeds minder middelen tot onze beschikking hebben. Waarom is dat en hoe moeten we hiermee omgaan?
Datum en locatie: 31 januari 2024 in Westmaas

 

Cursusdag 5: Spuittechnieken en doppen
Met welke dop en met welke techniek behaal je het beste resultaat? Welke ontwikkelingen zijn er in de spuittechniek? Met de theorie als achtergrond worden technieken met elkaar vergeleken en besproken.
Datum en locatie: 7 februari 2024 in Ede

 

Cursusdag 6: Forward farming
Forward Farming gaat over duurzaamheid in de praktijk. Hoe kunnen praktische oplossingen in de praktijk gedemonstreerd en bediscussieerd worden? Het uitgangspunt hierbij is de verbetering van de waterkwaliteit en de biodiversiteit. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het werken met precisielandbouw.
Datum en locatie: 14 februari 2024 in Abbenes

 

Voor het complete programma zie op Gezondtelen.nl.

AANMELDEN

- Verschillende locaties in Nederland
- Verschillende locaties in Nederland

Nieuws

Het zit (niet goed) tussen de oren - Pim Sturm
Het zit (niet goed) tussen de oren - Pim Sturm
14-05-2024
'Het zit niet goed tussen de oren', Concludeert Pim Sturm tijdens het kenniscafe ondernemerschap rond het thema automatisering.