Landbouwsystemen van de toekomst

Wanneer
15 januari van 13.30 – 16.30 uur
Waar
Lelystad
Aanbieder
Wageningen University & Research (WUR)
Duur
1 dagdeel
Kosten
€ 175,--

Toekomstbestendige en regeneratieve landbouwsystemen van de toekomst. Experts van Wageningen Universiteit & Research nemen u mee in een inspirerende cursus met daarbij een doorkijkje hoe u met uw bedrijf hierop zou kunnen aansluiten.

De huidige manier van produceren in de open teelten lijkt niet meer houdbaar. Maatschappelijke druk tegen gebruik van pesticiden, teruggang van biodiversiteit, afnemende bodemkwaliteit, klimaatverandering en het opraken van eindige productiemiddelen (fosfaat, energie).

Hoe kan het anders?  We kunnen nog meer beschermen en controleren. Extreme vormen hiervan zijn een dakje erboven, teelt de grond uit, hydrocultuur en vertical farming. De andere oplossingsrichting gaat over meer weerbaarheid, een ander bodembeheer (o.a. minimale grondbewerking), andere bemesting en meer gewasdiversiteit. Tegelijkertijd is voor beide ontwikkelingsrichtingen veel kennis, nieuwe technologie en nieuwe mechanisatie nodig om ze tegen een aanvaardbaar kostenniveau en met voldoende opbrengst te realiseren.

Wat zijn de consequenties en voor en tegens van beide ontwikkelingsrichtingen. Welke keuzes moeten er gemaakt worden?

Datum en locatie

- Lelystad
- Vredepeel

Nieuws

Bodem in de praktijk
Bodem in de praktijk
13-11-2019
Niets is zo belangrijk voor het goed en gezond telen van een gewas als de bodem. Als teler blijft het altijd de uitdaging om een zo gezond mogelijke bodem te creëren en te behouden.

Recente tweets