Precisielandbouw in de praktijk: taakkaarten maken

Wanneer
29 januari van 8.30 – 12.30 uur
Waar
Dronten
Aanbieder
Aeres Trainings Centre
Duur
1 dagdeel
Kosten
€ 355,--

In deze praktische cursus leert u een basistaakkaart op te stellen in het softwarepakket van Farmworks, ziet u wat nodig is aan informatie en wordt de taakkaart opgeslagen op USB-stick. De taakkaart wordt praktisch toegepast op het praktijkveld met de daarvoor bestemde machines. U gaat praktisch werken met een taakkaart verwerkende machine, zoals een kunstmeststrooier van Bogballe en/of Kverneland en/of een getrokken spuitmachine van Hardi.

Wilt u gebruik  maken van plaats specifieke machine-aansturing en m.n. het maken van taakkaarten, maar bent u onvoldoende vaardig met het maken van de taakkaarten, dan is deze cursus ideaal voor u. Het plaat specifiek uitbrengen van meststof, zaaizaad, plant- en pootgoed en of gewasbeschermingsmiddelen is ideaal voor de juiste toepassing en reductie van de kosten. U zorgt zo voor optimale groeiomstandigheden. Het opstellen van taakkaarten is hiervoor een goede mogelijkheid om plaat specifiek de machine aan te sturen.

Alleen de juiste kennis van en de juiste instellingen resulteren in een juiste, efficiënte werking van de taakkaart op de machine. Naast sensoren kan de taakkaart bijvoorbeeld direct een kunstmeststrooier of een spuitmachine aansturen. Heeft u de kennis en weet u welke instellingen resulteren in een juiste efficiënte werking van de taakkaart op uw machine?

Onderwerpen:

-Inleiding taakkaarten in de context
-Opstellen van een taakkaart
-Veldbewerking
-Dataopslag en -uitlezen

Datum en locatie

- Dronten
- Dronten

Nieuws

Bodem in de praktijk
Bodem in de praktijk
13-11-2019
Niets is zo belangrijk voor het goed en gezond telen van een gewas als de bodem. Als teler blijft het altijd de uitdaging om een zo gezond mogelijke bodem te creëren en te behouden.

Recente tweets