•  
 • Home
 • |
 • Nieuws
 • |
 • 4 november Themadag akkerbouw: ondernemerschap in de akkerbouw

4 november Themadag akkerbouw: ondernemerschap in de akkerbouw

Themadag Akkerbouw: ondernemerschap in de akkerbouw

Is een akkerbouwer afhankelijk van de vraag en aanbod op de markt om een prijs te bepalen voor het product? Of kun je als ondernemer zelf sturen en keuzes maken die je bedrijfsresultaat beïnvloeden? Ondernemerschap is een breed begrip. In deze sessies kijken we naar de financiële keuzes: hoe kijk je naar een bedrijf en hoe stuur je?

Klaas Schenk uit Anna Paulowna is gespecialiseerd in de teelt van gecertificeerde hoogwaardige pootaardappelen. Hij heeft enkele jaren geleden zijn bedrijf radicaal omgevormd. Hij nam afscheid van de bank, verkleinde de boerderij en richt zich nog meer op het produceren van hoogwaardige producten. Uit berekeningen bleek dat ze met deze manier van ondernemen meer geld overhouden dan met een groter bedrijf. Klaas vertelt over zijn keuzes en of het hem gebracht heeft wat hij vooraf gedacht had. Qua innovatie gaat het in elk geval goed:  Hij heeft de primeur met het telen van pootaardappelen op bedden, in een systeem van 3 rijen op 1.80 m bedbreedte, gecombineerd met druppelirrigatie.

Gea Bakker - Sectormanager Food & Agri Rabobank

Rabobank gelooft in een land- en tuinbouw die bijdraagt aan de kwaliteit van leven in Nederland en daarbuiten. Welke ondernemers ziet de Rabobank in de toekomst? Hiervoor is een uitgebreide analyse gemaakt en ze kijken daarbij naar zes transitie.

 1. Vraaggestuurde ketens
 2. Kringlooplandbouw
 3. Gebiedsgerichte aanpak
 4. Klimaattransitie
 5. Precisieland- en tuinbouw
 6. Versterkt ondernemerschap

Gea gaat in op de werkwijze van de bank: hoe beoordeelt een bank een financieringsverzoek van een ondernemer en hoe gaat de samenwerking verder in de loop van de jaren?

Wil je deze themadag bijwonen? Meld je dan hier aan en je ontvang een link voor kosteloze deelname. Je kunt ook bellen met Hans Schilders, scholingsconsulent akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt op 06-30601425.