BodemBattle en Bodemmasters

BodemBattle 2.0

De BodemBattle 2.0 is beschikbaar! Met dit leuke en leerzame spel daag jij je mede AJK-genoten of studenten uit met jouw kennis van de bodem. In de categorieën: Dilemma, Vragen, Tekenen en Pech of Kans strijd je in groepjes voor de hoofdprijs!

Het spel start met een korte presentatie waarin de onderwerpen toegelicht worden die in het spel voorbij komen. Na de speluitleg, het verdelen in groepjes en bedenken van de teamnaam gaan we van start! Het spel kent geen begin en eind, dus je bent flexibel in de speeltijd.

Aan de hand van meerkeuzevragen, tekenopdrachten, actieve spellen en discussies belooft het een gezellige en uitdagende avond te worden. Door het spel krijg je inzicht in zaken als verdichting, organische stof, pH-waardes en verzilting. Om te blijven produceren in een wereld van kringlopen, een veranderend klimaat en een reductie van gewasbeschermingsmiddelen vraagt de landbouw om een bodem in topconditie.

Waar? Bij jouw AJK, opleiding of studenten- of studievereniging

Wanneer? Beschikbaar tot en met december 2022

Voor wie? MBO- en HBO-opleidingen en AJK’s met interesse in bodem

Benodigdheden? Een ruimte voor het spel (het speldoek is 3×3 m.) NAJK levert het materiaal en de                                              spelleider.Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Verdieping

Heb je BodemBattle al gespeeld of is dit onderwerp al voldoende behandeld in de lessen? Dan is er ook de mogelijkheid tot een extra verdiepingsslag door middel van de Bodemmasters. Jij kiest het onderwerp en wij leveren de module en een enthousiaste leider. Deze verdieping is vanaf december beschikbaar, zowel fysiek als online.  

Doe mee! 

Enthousiast geworden? Voor vragen en opgave kun je terecht bij Marloes van Schaik (mvanschaik@najk.nl)