•  
  • Home
  • |
  • Nieuws
  • |
  • Verleng je spuitlicentie op de Innovatiedag Prei

Verleng je spuitlicentie op de Innovatiedag Prei

Verleng je spuitlicentie op de Innovatiedag Prei

Datum: Donderdag 12 oktober 2023

Tijd: 12.45 - 16.00 uur

Locatie: WUR Open Teelten locatie Vredepeel, Vredeweg 1C, 5816 AJ Vredepeel


De Nederlandse agrarische sector staat bekend om de innovatiekracht en het continue verbetering van processen binnen de teelt. Voor professionals in de teelt van prei en iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen in de preisector, biedt de 'Innovatiedag Prei' een uitgelezen kans om op de hoogte te blijven van de laatste trends en onderzoeksresultaten.

De Innovatiedag Prei wordt georganiseerd op de inspirerende locatie van WUR Open Teelten in Vredepeel. Hier komen experts en professionals uit de prei-industrie samen om kennis te delen, te netwerken en inzicht te krijgen in de recentste ontwikkelingen binnen de preiteelt.

Het Programma

De dag begint om 12:45 uur met een middagontvangst en de mogelijkheid om in te schrijven voor de verlenging van je spuitlicentie. Om 13:00 uur wordt het programma officieel geopend door WUR Open Teelten, een gastspreker en Compas Agro.

13:30 Middag - Programma met de verschillende objecten in de rondgang over de fieldlabs

Tijdens de rondgang wordt je helemaal bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen binnen het telen van prei. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. Roestproef in de prei: Er is een grote proef aangelegd waarin verschillende strategieën tegen roest zijn getest. Een specialist van Compas Agro neemt u mee in de resultaten en geeft inzicht in effectieve roestbestrijdingsstrategieën.

  2. Rassendemo in de prei: Er is een uitgebreide rassendemonstratie opgezet met maar liefst 23 verschillende rassen van 7 verschillende zaadhuizen. 

  3. Bemesting in de prei: In een grootschalige proef zijn verschillende bemestingsstrategieën getest om de preiopbrengst en kwaliteit te optimaliseren. Een specialist van Compas Agro zal de resultaten presenteren en bespreken welke bemestingsstrategieën het meest effectief zijn.

  4. Preiteelt uit de grond: Ontdek de innovatieve benadering van het telen van prei direct uit de grond. Een specialist van WUR Open Teelten Vredepeel zal uitleggen hoe deze methode werkt en welke voordelen het kan bieden.

  5. Onkruiddemo mechanische onkruidbestrijding: Met de beperkingen op het gebruik van herbiciden wordt mechanische onkruidbestrijding steeds belangrijker. WUR Open Teelten zal demonstreren hoe mechanische onkruidbestrijding werkt en welke technieken effectief zijn.

Aanmelden

Schrijf je in voor deze activiteit via Compas Agro