•  
  • Home
  • |
  • Nieuws
  • |
  • Vier praktische cursussen speciaal voor de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt

Vier praktische cursussen speciaal voor de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt

Ieder jaar organiseren we samen met Aeres Trainingscentre, HAS green academy en Cumela Nederland verschillende eendaagse cursussen. Deze cursussen ontwikkelen we op basis van vragen die spelen in de sector. Zo horen we steeds vaker van bedrijven dat zij het lastig vinden om hun werknemers goed te begeleiden en te sturen. En wordt het door alle wetgeving steeds lastiger om goed gebruik te maken van water en gewasbescherming. In februari gaan er vier cursussen van start die helpen bij dit soort vragen.

Pssst.... Wist je dat je waarschijnlijk maar 15% van het cursusbedrag zelf hoeft te betalen? Maak gebruik van de subsidie van Colland Arbeidsmarkt. Meld jij je aan voor een van de cursussen via onze website en dan kijken wij voor je of je in aanmerking komt voor de subsidie. 

Cursus Communiceren kun je leren 

Zonder communicatie heeft je bedrijf geen bestaansrecht. Ga maar na; bij iedere stap in je bedrijfsproces heb je communicatie nodig. Je communiceert met medewerkers, klanten, leidinggevenden, leveranciers en ga zo maar door. Zonder goede communicatie loop je het risico dat je bedrijfsprocessen niet efficiënt zijn en meer tijd in beslag nemen dan nodig. Zonde toch? 

Bekijk deze cursus

Cursus Ontwikkelgesprekken voeren 

Gesprekken voeren met werknemers. Het schiet er snel bij in. Toch zijn goede ontwikkelgesprekken met werknemers heel relevant voor de groei van jouw bedrijf. Een goed ontwikkelgesprek leidt tot groei bij werknemers die zich met meer betrokkenheid zullen inzetten voor je bedrijf. Maar hoe pak je zo’n gesprek aan?

Bekijk deze cursus 

Cursus Water en weer en gewasbescherming 

Water. Een van de belangrijkste bronnen om te kunnen telen voor onder andere akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers. Hoe ga jij om met water? En hoe zorg jij ervoor dat je zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen gebruikt? Kun jij überhaupt alle regels en wetgeving rondom water en gewasbescherming bijbenen?  

Bekijk deze cursus

Cursus Verzorgen en bewaren 

Als (aardappel of uien)teler sla jij waarschijnlijk ook een deel van je teelt op. Het kan zijn dat je daarbij tegen risico’s aanloopt. Om de kwaliteit van de bewaring van uien en aardappelen te verbeteren is het van belang dat jij een optimale omgeving creëert in het bewaarproces. Maar hoe doe je dit? En wat levert dit je op?

Bekijk deze cursus