•  
  • Home
  • |
  • Nieuws
  • |
  • SABE-regeling aanvragen per 1 september 2023

SABE-regeling aanvragen per 1 september 2023

SABE-regeling aanvragen per 1 september 2023

Op 1 september 2023 kun je weer gebruik maken van de vouchers van de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Deze vouchers bieden jou de mogelijkheid om cursussen te volgen rondom het thema duurzaamheid.

SABE Vouchers stimuleren duurzaamheid in de agrarische sector

Duurzaamheid! Je kunt er niet meer omheen. De consument verwacht dat bedrijven nadenken over het thema duurzaamheid binnen hun bedrijf en hierover open en eerlijk communiceren. De SABE vouchers stimuleren de agragische sector om vernieuwende stappen te zetten die bijdragen aan duurzaamheid. Met deze vouchers kun jij trainingen en cursussen volgen die je inzicht geven in thema's zoals: 

  1. Duurzame landbouwtechnieken: Leer hoe je de bodemkwaliteit kunt verbeteren, waterbeheer kunt optimaliseren en natuurlijke hulpbronnen op een verantwoorde manier kunt benutten.

  2. Biodiversiteit en natuurbehoud: Ontdek hoe jij je bedrijf kunt integreren met de lokale ecosystemen en bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit.

  3. Klimaatbestendigheid: Leer hoe jij je bedrijf kunt aanpassen aan de uitdagingen van klimaatverandering, zoals extremere weersomstandigheden en seizoensverschuivingen.

  4. Circulaire economie: Ontdek hoe je afval kunt minimaliseren en recyclen en hoe je duurzame productiemethoden kunt implementeren.

  5. Sociale duurzaamheid: Verdiep je in ethische arbeidsomstandigheden en zorg voor maatschappelijke betrokkenheid binnen je bedrijf.

Voorwaarden om SABE voucher aan te vragen

Wil jij nieuwe stappen zetten binnen het duurzaam ondernemen? Dan kun je vanaf 1 september de SABE voucher aanvragen. Je hebt recht op deze voucher als je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met SBI-code 011, 012, 013, 014, 015 of 016. Op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) opent op 1 september de inschrijving. Vanaf dan vind je hier ook aanvullende voorwaarden voor het aanvragen van de voucher.

SABE voucher binnenkort beschikbaar via RVO