•  
  • Home
  • |
  • Nieuws
  • |
  • Demonstratie Robotisering voor ondernemers, werknemers en studenten

Demonstratie Robotisering voor ondernemers, werknemers en studenten

Demonstratie Robotisering Groningen

Kennismaking met robotisering

Robotisering neemt in de akker- en tuinbouw een steeds belangrijkere rol in. Praktijkcluster Agro van CIV Groen organiseert een serie regionale dagen om zowel studenten als ondernemers en hun medewerkers kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen. Dit doen we in samenwerking met Talentoogst en de groene MBO's en robotleveranciers, zoals ABEMEC.

Grondbewerking, zaaien, poten, ruggen opbouwen en aanaarden, bestrijden van ziektes en plagen, bestrijden van onkruid en oogsten. Allemaal taken waarbij precisielandbouw ervoor kan zorgen dat de akkerbouwer en loonwerker van de toekomst heel anders zal gaan werken dan ze nu doen.

Doelgroep

De regionale dagen zijn bedoeld voor akkerbouwers en hun medewerkers en akkerbouw- en loonwerkstudenten. De dagen worden georganiseerd in overleg met het groene MBO in de regio i.v.m. de inplanning in het lesprogramma. We verwachten zo’n 100 mensen per bijeenkomst, zowel studenten als ondernemers en medewerkers.

Programma regionale dag Groningen

9.00 uur: ontvangst met koffie en thee, indelen in groepen

9.30 uur: start programma, verdeeld over 4 locaties met elk 25 tot 30 personen. 
Locatie 1, op het veld: Robot 1, de Oz - ABEMEC
Locatie 2, op het veld: Robot 2, de Nano - ABEMEC
Locatie 3, op het veld: Leks Bolderdijk van ABDrone. Hij vertelt over de mogelijkheden van drone-informatie. Wat kun je in kaart brengen, wat kun je met de data?
Locatie 4: binnen:  Jeroen Wolters van Smartagritechnology Doorgrond vertelt over de praktijkervaringen die zij hebben opgedaan met de diverse robots.

11.30 uur: netwerken met koffie en thee

12.30 uur: afronding

Datum
Donderdag 30 september van 9.00 tot 12.30 uur

Locatie
Suikerunieterrein, Suikerlaan 51 Groningen. Kijk hier voor de locatie.

TalentOogst is hét loket voor werknemers, werkgevers en ondernemers in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt op het gebied van scholing en ontwikkeling.

Praktijkcluster AGRO is een van de vijf praktijkclusters onder CIV Groen. Onderwijs en bedrijfsleven werken samen aan het stimuleren van ondernemerschap in akkerbouw en het agrarisch loonwerk.  Groene MBO’s en de brancheorganisaties Cumela Nederland, NAJK, BO Akkerbouw en LTO Akkerbouw en Bionext werken aan praktijkinnovatie, arbeidsmarkt en onderwijsvernieuwing in het groene domein.