Binden en boeien

Investeren in je werknemers dat kost zoveel tijd, toch? Kostbare tijd die je misschien veel liever steekt in de primaire werkzaamheden om je bedrijf draaiende te houden. Toch stimuleren wij bij Talentoogst bedrijven om juist wel tijd te steken in het opleiden van werknemers.

Wat levert investeren in werknemers mij op?

“Ik wil meer vrije tijd. Ik wil mijn kinderen zien opgroeien". Dat horen we steeds meer terug bij ondernemers uit de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. Kostbare tijd die vaak nog veel in het bedrijf wordt gestopt om alles draaiende te houden. Wat kan het resultaat zijn?

Hoe investeer ik het beste in werknemers?

Redenen genoeg om vandaag te starten met de investering in je werknemers. Maar hoe doe je dit? Wij hebben handige tips voor je op een rijtje gezet, hiermee zet jij de eerste stap. En zorg jij ervoor dat je werknemers verbonden blijven aan je bedrijf.

>> Download praktische tips en tools

De volgende stap

Coachen is een belangrijk onderdeel om werknemers aan je bedrijf te binden. Met een goede begeleiding zullen werknemers sneller leren en sneller zelfstandig aan de slag gaan. Hoe zorg jij voor een goede coaching van je werknemers?

> Check hoe je dit doet

Nieuws

Subsidie praktijkleren ook voor de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt
Subsidie praktijkleren ook voor de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt
13-06-2024
Heb jij als werkgever weleens overwogen om een praktijk- of werkleerplek aan te bieden aan studenten?